Thursday, July 31, 2014

Chokladcupcakes med Vitchokladfrosting

Är du en chokladälskare? Jag är i alla fall en chokladälskare så därför är dessa cupcakes gudomliga enligt mig. Snabba, enkla och perfekta  att bjuda på över en kaffekopp eller två. Jag har bakat "vanliga" chokladcupcakes men jag la en dumle i varje cupcakes för lite intressantare smak. Som frosting gjorde jag en vitchoklad-frosting som passade väldigt bra till, smälte liksom i munnen. Att det blev en fin färgkombination behöver jag väl inte ens påpeka?
Choklad-cupcakes:
2ägg
2 ½ dl socker
100g smör
1 ½ dl mjöl
½ dl kakao
1½ tsk vaniljsocker
1krm salt

Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och tillsätt i smeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar, lägg på samma gång en dumle i varje muffinsform.
Grädda i 175 grader i knappt 15min.
Vitchoklad-frosting:
100g vitchoklad
150g mjukt smör
150g philadelphiaost
250g florsocker

Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något.
Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge
tills att frostingen blir fluffig och len.

No comments:

Post a Comment