Thursday, July 31, 2014

Kräftstjärtssallad

Under sommaren kan jag äta hur mycket sallad som helst, mestadels pga man får äta det man själv odlat men också för att man inte vill ha så mycket mat på sommaren (eller är det bara jag?).

Så denna sallad är ett bra alternativ om man vill ha något lätt men inte bara gurka, tomat och sallad.

Kräftstjärtssallad för fyra personer:
2 burkar kräftstjärtar (á 400g)
1 citron
2 vitlöksklyftor
250g grön sparris
2 paprikor
4 tomater
100g rädisor
4 salladslökar
1 mango
2 avokador
romansallad
rucola
koriander
3krm italiensk salladskrydda
4msk olivolja + lite att steka i
 
Riv citronen och pressa ur saften. Blanda citronen med kräftstjärtar och pressad vitlök. 
Låt marinera 10min, fortsätt med salladen så länge.
Bryt av sparrisen där den börjar bli stum, skala sparrisen vid behov. 
Stek sparrisen ca 3-5min i lite olja. 
Kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skiva tomaterna, rädisorna, salladslöken.
Skala och skär mangon och avokadon i tärningar.
Bryt romansalladen och blanda med rucolan och hackad koriander i en stor skål. 
Tillsätt resten av grönsakerna, salladskryddan och oljan.
Lägg sallad och sparris på botten av ett stort fat och toppa med kräftstjärna.
Pressa vid behov över lite extra citron.
 

No comments:

Post a Comment