Friday, August 1, 2014

Gazpacho

Nu när det är sommar och varmt så lockar det inte riktigt att äta en varm, klumpig soppa. Därför tipsar jag om denna härligt svalkande och lätta soppa som har lite extra sting i sig som gör den fenomenalt god för vardagskvällar etc. I orginalreceptet så har de gjort de så invecklat..Man skall skala tomaterna, finhacka lökarna för hand före man sätter allt i matberedaren och kör runt osv. men jag lägger allt direkt i matberedaren och kör runt lite så går det lite snabbare. Den ser kanske inte så värst lockande ut, men jag lovar att Du inte blir besviken på dess smak! Till denna soppa vill jag gärna ha något tilltugg också så därav gjorde jag en Avokadoröra som går att göra på 3min, värt att pröva!
Gazpacho:
2st schalottenlök
2msk rödvinsvinäger
4st tomater
1tsk salt
1tsk olivolja
2-3st vitlöksklyftor
1-2 gurkor
 1 röd paprika
1krm tabasco
3dl grönsaksbuljong (läs på förpackningen)
2msk tomatpuré
2 skivor bröd

Smula ner brödet i en skål och hälls på buljongen. Låt svalna om buljongen är varm.
Skär tomaterna, gurkan, lökarna och paprikan och lägg allt i matberedaren.
Blanda ner det blötlagda brödet samt buljongen i beredaren och kör allt till en slät soppa.
Blanda ner vitlök, vinäget, puré, salt och tabosco.
Häll upp soppan och ställ den kallt.
 Voilá, redo att avnjutas när den blivit kall!

Avokadoröran:
1 avokado
1 lök
en nypa salt
citron efter smak

Skala och skär avokadon i bitar.
Lägg den i en skål och mosa den med en gaffel.
Hacka löken och blanda ner i skålen
Smaksätt med salt och pressad citron.




























No comments:

Post a Comment