Gazpacho:
2st schalottenlök
2msk rödvinsvinäger
4st tomater
1tsk salt
1tsk olivolja
2-3st vitlöksklyftor
1-2 gurkor
1 röd paprika
1krm tabasco
3dl grönsaksbuljong (läs på förpackningen)
2msk tomatpuré
2 skivor bröd
Smula ner brödet i en skål och hälls på buljongen. Låt svalna om buljongen är varm.
Skär tomaterna, gurkan, lökarna och paprikan och lägg allt i matberedaren.
Blanda ner det blötlagda brödet samt buljongen i beredaren och kör allt till en slät soppa.
Blanda ner vitlök, vinäget, puré, salt och tabosco.
Häll upp soppan och ställ den kallt.
Voilá, redo att avnjutas när den blivit kall!
Avokadoröran:
1 avokado
1 lök
en nypa salt
citron efter smak
Skala och skär avokadon i bitar.
Lägg den i en skål och mosa den med en gaffel.
Hacka löken och blanda ner i skålen
Smaksätt med salt och pressad citron.
No comments:
Post a Comment