Wednesday, August 6, 2014

Chokladmousse med extra sting

Det finns otroligt många chokladmousser. Detta är ännu en av många, men denna innehåller inte råa äggvitor (Thank God!) eller går på 5 röda sekunder. Nej denna skall stå några timmar i kylen men det är den värd eftersom den har en sån härlig smak av riven apelsin blandat med choklad så man får en liten matorgasm när man äter den.
Chokladmousse med sting:
125g mörk choklad (helst 70%)
2 äggulor
rivet skal av ½ apelsin
4msk starkt kaffe
3dl grädde

Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.
Rör ner äggulorna ett i taget och rör väl mellan varje. Tillsätt florsocker ,apelsin och kaffe.
Låt svalna. 
Vänd ner den vispade grädden i smeten och fördela i portionsskålar
Låt stå i kylen några timmar innan servering då man gärna kan toppa med frysta blåbär.
 

No comments:

Post a Comment