Thursday, August 7, 2014

Proteinplättar med jordgubbsfluff

Denna morgon började jag på bästa sätt nämligen med en promenad och sedan gjorde jag proteinplättar utan proteinpulver! Snabbt, fräscht och mättande. Mellanplättarna har jag jordgubbsfluff som är gjord på jordgubb, kvarg och äggvita. Vanligtvis tycker jag inte om att äta rå äggvita men för denna gång fick det gå ;)
Proteinplättar:
250g keso/grynost
2 ägg
2 msk fiberhusk
nypa salt
1 riven citron

Blanda ihop allting och mixa med en stavmixer till en tjock, slät smet. 
Stek direkt i lite smör på låg värme.
Jordgubbsfluff:
ca 2dl frysta jordgubbar
1 äggvita
 2msk kvarg

Värm upp jordgubbarna i mikron och mixa dem direkt efter.
Vispa äggvitan till hårt skum och blanda ner jordgubbarna och kvargen dit. 
Rör om sakta och ställ i frysen så länge du gör plättarna.
Varva sedan varje plättlager med lite jordgubbsfluff.
 

No comments:

Post a Comment