Tuesday, August 5, 2014

Blåbärspaj/Bärpaj

Nu när det är säsong för bär som är fulla med vitaminer och allt annat gott så passar det väl utmärkt att jag lägger ut receptet på min suveränt goda bärpaj. Denna gång gjorde jag med blåbär, men det går lika bra att byta ut bären till vad man än vill ha för bär/frukt. Jag delade inte heller upp degen som det står i receptet här nedan för jag behövde den till något annat.

Bärpaj:
150g smör
3/4dl socker
1 ägg
2tsk bakpulver
3dl mjöl

Fyllning:
ca ½dl bärblandning
2tsk potatismjöl
socker
 
 Rör ihop smöret och sockret i matberedaren. 
Tillsätt ägget i matberedaren och sedan tillsätts även bakpulvret och mjölet.
Låt degen vila i kylen ca. 20min.
2/3 av degen läggs i formen. 
1/3 läggs ovanpå pajen efter bären.

Till fyllningen blandas alltihop först i en skål och läggs sedan ned i formen med degen. 
Grädda i 225 grader i 25-30min.
 

No comments:

Post a Comment