Tuesday, August 12, 2014

Sallad på Abborre

Om det finns något som är mer somrigt än rökta abborrar så måste ni tala om det för mig. Jag är en fiskälskade person och jag anser att det finns inget godare än att känna doften när man lyfter på locket till röklådan när abborren/siken/laxen/strömmingen är färdig. Så, igår fick jag hem rökta abborrar från villan och på ena abborren gjorde jag en ljummen sallad till middag idag med en söt och härligt somrig blandning på bl.a. turkisk yoghurt till! Har inga mängder på detta recept eftersom jag endast gjorde allting på huvudet och vad som kändes gott just då. Håll till godo!
 Abborr-sallad:
Ekblads-sallad
Gurka
Vit blomkål
Rökt abborre
Solrosfrön, Pumpafrön, Linfrön

Skölj sallad och lägg upp den på tallriken. Skär gurkan i tärningar.
Skär (och skölj) den vita blomkålen i mindre bitar och stek den sedan i smör så den får lite färg.
Lägg upp blomkålen på tallriken och lägg sedan upp abborren på tallriken.
Stek alla frön i en panna utan varken smör eller olja!
Häll upp på tallriken.

Äppelblandning:
1 äpple
2msk smetana
2msk turkisk yoghurt
persilja
salt, italiensk salladskrydda

Skala och riv äpplet. 
Blanda ihop äpplet,smetana, turkisk yoghurt och persilja.
Smaksätt med kryddorna.

No comments:

Post a Comment