Blåbärskaka:
350g rumstempererat smör
350g strösocker
6 ägg
1tsk vaniljessens (eller några tsk vaniljsocker)
450g mjöl
2 ½ msk bakpulver
2 3/4 dl cré,e fraiche
250g blåbär
+
rund kakform ca 25cm i diameter, med hål i mitten. Smord och pudrad med mjöl.
Vispa samman smör och socker med en elvisp till en lätt och luftig smet. Vispa ned äggen, ett i taget. Skrapa ned ingredienserna som fastnat på kanterna med en slickepott efter varje ägg och vispa samman allt ordentligt. Rör ned (med träfgaffel!!) vaniljessensen (eller vaniljsockret), mjöl och bakpulver. Rör om tills allt är välblandat. Tillsätt créme fraiche och rör smeten tills den är lätt och luftig.
Rör försiktigt ned blåbären så de blir jämt fördelade. Häll smeten i den smorda och mjölade formen. Grädda i 175 grader i 40min.
No comments:
Post a Comment