Sunday, September 14, 2014

Björnbärskaka

Min kära moder ringde och bad mig att snabbt slänga ihop en god kaka till ett speciellt event. Hade till först lite motivationsbrist så jag googlade runt och så hittade jag ett recept på en björnbärskaka som såg smarrig och simpel ut. Den blev ganska hög men var så mjuk så det kändes som att man bet i sammet nästan. Att björnbären ännu var ljumma när jag åt min kakbit gjorde ju hela saken mycket bättre, mums! Helt klart en favorit nuförtiden!

 Björnbärskaka:
50g smör
2 ägg
2dl socker
2 3/4 dl mjöl
2tsk bakpulver
1dl mjölk
ca 2dl björnbär
 
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. 
Rör samman vetemjöl och bakpulver för sig och rör ner i äggblandningen. 
Tillsätt det smälta smöret och mjölken under omrörning.
 Häll i en rund, smord form (23cm i diameter). 
Strö björnbärjämnt över hela kakan och låt dem sjunka ner lite i smeten. 
Grädda i 175 grader i 30 minuter. 
Skär i rutor och ät som de är eller servera med glass eller vaniljsås.

Tips! Går även att göra dubbla satsen och hälla smeten i en rektangulär form.

 

No comments:

Post a Comment