Thursday, September 11, 2014

Rödbets-choklad cupcakes med limefrosting

Det jag tycker om att baka mest är nog cupcakes. Inget slår den söta, lilla och runda muffinsen med en söt frosting som smälter i munnen. Därför kan man aldrig få för lite av cupcakesrecept och här kommer en av de som jag nyligen provade på nämligen rödbetscupcakes.Till dessa cupcakes gjorde jag en av mina allra största frostings-favoriter nämligen Lime-frostingen. Syrligheten blandat med sötman i denna frosting får dina smaklökar att dansa bugg hela kvällen lång. Nåja, här kommer receptet!
 Rödbets- och chokladcupcakes:
3 1/4dl vetemjöl
1dl kakao
1tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
½ tsk malen kanel
½ tsk salt
2 3/4dl strösocker
300g kokt och skalad rödbeta
3 stora ägg
2dl solrosolja (rekommenderas att använda smör istället för cupcaksen fick en väldigt oljig smak..)

Sikta ihop möjl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt. Rör sedan ner strösockret. Kör rödbetorna/rödbetan till en slät puré i matberedaren, arbeta sedan in äggen ett i taget. Tillsätt oljan (eller smöret) lite i taget och låt matberedaren arbeta in den. Använd en elvisp och vispa ner rödbetsblandningen i de torra ingredienserna i omgångar. Vispa tills allt är blandat.
Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda kakorna i 200 grader i 15-20min.

Limefrosting:
50 g rumsvarmt smör
3½ dl florsocker
150 g färskost t ex philadelphiaost
finrivet skal av 1 lime
½-1 tsk limejuice

Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Tillsätt färskost, limeskal och juice. Vispa smeten slät.
 

No comments:

Post a Comment