Rödbets- och chokladcupcakes:
3 1/4dl vetemjöl
1dl kakao
1tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
½ tsk malen kanel
½ tsk salt
2 3/4dl strösocker
300g kokt och skalad rödbeta
3 stora ägg
2dl solrosolja (rekommenderas att använda smör istället för cupcaksen fick en väldigt oljig smak..)
Sikta ihop möjl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt. Rör sedan ner strösockret. Kör rödbetorna/rödbetan till en slät puré i matberedaren, arbeta sedan in äggen ett i taget. Tillsätt oljan (eller smöret) lite i taget och låt matberedaren arbeta in den. Använd en elvisp och vispa ner rödbetsblandningen i de torra ingredienserna i omgångar. Vispa tills allt är blandat.
Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda kakorna i 200 grader i 15-20min.
Limefrosting:
50 g rumsvarmt smör
3½ dl florsocker
150 g färskost t ex philadelphiaost
finrivet skal av 1 lime
½-1 tsk limejuice
Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Tillsätt färskost, limeskal och juice. Vispa smeten slät.
3½ dl florsocker
150 g färskost t ex philadelphiaost
finrivet skal av 1 lime
½-1 tsk limejuice
Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Tillsätt färskost, limeskal och juice. Vispa smeten slät.
No comments:
Post a Comment