Rödvinbärskaka:
3dl socker
75g smör
5 äggulor
6dl mjöl
3tsk bakpulver
2 1/4dl mjölk
1½ msk vaniljsocker
3msk kokande vatten
2msk ströbröd
Vispa ihop socker och smör. Vispa ner äggulorna.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och ströbröd i en skild skål och rör det med en trägaffel i den andra skålen. Rör sedan ner mjölk och det varma vattnet i smeten.
Grädda i 200 grader, 15min.
Vinbärsmassan:
Vispa 5 äggvitor till hårt skum.
Rör försiktigt ner 3dl socker och 1½ msk vaniljsocker
Som tredje steg rörs 5dl rödavinbär ner i skummet.
Häll denna massa ovanpå kakan och grädda i ytterligare 5min men denna gång i 250 grader!
Tips! Håll ett vakande öga över kakan när du har in den sista varvet i ugnen så att inte marängtäcket blir för färdigt. Täcket skall vara gyllenbrunt.
No comments:
Post a Comment