Saturday, September 20, 2014

Rödvinsbärskaka

Nu när sommaren har varit och farit så ser jag tillbaka på alla kakor som blivit bakade, inte så många men de som blivit bakade är ju desto godare! En av favoriterna är rödvinbärskakan som har ett smarrigt marängtäcke full med hela rödvinbär, kan det bli mycket godare? Jag är nämligen en hemlig älskare av rödvinbär. Gör vad ni vill med den informationen men ni kan ju begrunda infon på samma gång ni bakar denna kaka så kanske ni förstår vad jag menar när ni provsmakar den.
Rödvinbärskaka:
3dl socker
75g smör
5 äggulor
6dl mjöl
3tsk bakpulver
2 1/4dl mjölk
1½ msk vaniljsocker
3msk kokande vatten
2msk ströbröd

Vispa ihop socker och smör. Vispa ner äggulorna.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och ströbröd i en skild skål och rör det med en trägaffel i den andra skålen. Rör sedan ner mjölk och det varma vattnet i smeten. 
Grädda i 200 grader, 15min.

Vinbärsmassan:
 Vispa 5 äggvitor till hårt skum.
Rör försiktigt ner 3dl socker och 1½ msk vaniljsocker
Som tredje steg rörs 5dl rödavinbär ner i skummet. 
Häll denna massa ovanpå kakan och grädda i ytterligare 5min men denna gång i 250 grader!

Tips! Håll ett vakande öga över kakan när du har in den sista varvet i ugnen så att inte marängtäcket blir för färdigt. Täcket skall vara gyllenbrunt. 
 

No comments:

Post a Comment