Monday, September 29, 2014

Apelsin-Choklad kladdkaka

Vare sig man tycker om att stå i köket och baka eller inte så kommer nog alla någon gång under sin levnandstid baka en kladdkaka. Det finns massor av varianter av denna kladdiga skönhet och det är ju så smidigt och simpelt som det bara kan bli. Lite choklad, mjöl, socker och ägg så har man ju hela halva receptet redan. Här kommer en variant av kladdkaka som jag bakade denna helg när jag mitt i allt fick besök och jag behövde något snabbt att bjuda på.
Apelsin kladdkaka:
100g smör
100g mörkchoklad
2 ägg
2dl socker
rivet skal från en apelsin
saft från ½ apelsin
2½ dl vetemjöl

Vispa ägg och socker lätt. Riv skalet av apelsinen och rör ner. Pressa saften från halva apelsinen, blanda i. Smält smöret i en kastrull och rör ut chokladen i det, blanda sedan i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en form klädd i bakplåtspapper. Baka i ca 15min i 200 grader.

Tips! Byt ut apelsin saften till cointreau så får kakan en liten extra tvist.
 



No comments:

Post a Comment