Sunday, September 21, 2014

Fudge Brownies

Syndiga, mörka, frestande och fullkomligt ljuvliga brownies har blivit bakade. När man ser dessa brownies förväntas att bottnen är riktigt mustig, ganska tung och väldigt sött. Så är inte fallet utan det smälter i munnen och man kan börja se rosa moln i ögonbryn. Chokladtryffeln är riktigt elakt syndig men ibland måste man ju få unna sig med något syndigt också. Själva smeten tog mindre än 7min att röra ihop, så enkel är den! Enda som tog tid är chokladtryffeln som skall stå en bra stund i kylen innan den tjocknar.
Brownies:
125g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör ordentligt om.
 Blanda sist i mjölet och rör ihop till en riktig slät smet.
Lägg bakplåtspapper i en form (ca 18*25cm) Häll smeten i formen och bred ut lite.
Grädda i 20-25min. Låt svalna ordentligt i formen!

Syndig Chokladtryffel:
1½ dl vispgrädde
200g mörk choklad
½ tsk smör

Koka upp grädden i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Kom ihåg att röra ordentligt.
Häll den rinnande tryffeln i en skål och låt den stå i kylen någon timme eller två där den får tjockna till. Rör om då och då.
 Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor och
 strö eventuellt på lite flingsalt.


No comments:

Post a Comment