Brownies:
125g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör ordentligt om.
Blanda sist i mjölet och rör ihop till en riktig slät smet.
Lägg bakplåtspapper i en form (ca 18*25cm) Häll smeten i formen och bred ut lite.
Grädda i 20-25min. Låt svalna ordentligt i formen!
Syndig Chokladtryffel:
1½ dl vispgrädde
200g mörk choklad
½ tsk smör
Koka upp grädden i en kastrull.
Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Kom ihåg att röra ordentligt.
Häll den rinnande tryffeln i en skål och låt den stå i kylen någon timme eller två där den får tjockna till. Rör om då och då.
Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor och
strö eventuellt på lite flingsalt.
No comments:
Post a Comment