Monday, October 13, 2014

Citronkladdkaka

För nått inlägg sedan så postade jag ett recept på den hederliga kladdkakan som har en liten knorr. Den som tar 20 min att baka och som nästan aldrig är fel när man plötsligt får kaffegäster (kan hittas här!). Nu tänker jag dela med mig av en annan kladdkaka som jag bakade när några kaffegäster stod utanför min dörr 30min senare. Den har inte den där "normala" konsistensen som en kladdkaka men jag vågade inte låta den bli lika kladdig så kan hända att jag helt enkelt övergräddade den.. Hur som helst, smaken var syrlig och min blandning på turkisk yoghurt tog ner kakan på jorden igen. Perfekt!

Citron kladdkaka:
1 citron 
150 g smör 
3 ägg 
3 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
2 ½ dl vetemjöl
 florsocker att pudra över kakan

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa halva citronen. 
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt därefter alla ingredienser.
Rör ihop allting till en slät och fin smet.
Häll smeten i en smord och bröad form. 
Tips! Bröa formen med kokosflingor, gav en extra kick i kanterna!

 Grädda kakan i 17-25min (beror helt enkelt på hur kladdig du vill ha den)
Efter att kakan svalnat lite stjälper du upp den på serveringsfatet.
Pudra med florsocker och riv på lite citronskal.

Servera kakan med turkisk yoghurt som du blandat med lite vaniljpulver och florsocker!

No comments:

Post a Comment