Citron kladdkaka:
1 citron
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
florsocker att pudra över kakan
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
florsocker att pudra över kakan
Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa halva citronen.
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt därefter alla ingredienser.
Rör ihop allting till en slät och fin smet.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Tips! Bröa formen med kokosflingor, gav en extra kick i kanterna!
Grädda kakan i 17-25min (beror helt enkelt på hur kladdig du vill ha den)
Efter att kakan svalnat lite stjälper du upp den på serveringsfatet.
Pudra med florsocker och riv på lite citronskal.
Servera kakan med turkisk yoghurt som du blandat med lite vaniljpulver och florsocker!
No comments:
Post a Comment