Sunday, February 15, 2015

á la Pedrinas

För ett tag sedan besökte jag en mysig restaurang i Kokkola, Finland vid namnet Pedrinas. Jag beställde in någonting det ena i mitt sällskap rekommendera. Minns inte vad det hette, men har ett minne av att det kanske hette någonting med "chicken wrap". Hur som helst, jag fick in två stora tallrikar innehållandes 3 taco-bröd, sallad, stekt kyckling, stekta grönsaker och 4 såser. Allting var supergott och jag längtar tills jag får besöka denna restaurang igen. Men tills det så får jag göra denna mat hemma istället, så här kommer receptet på min á la Pedrinas. Denna rätt består av 3 olika delar: varmt, sallad & sås(er). Jag har delat upp den i dessa kategorier.
á la Pedrinas:
Varmt:
500g kyckling i strimlor
½ grön zucchini
½ gul paprika
½ röd paprika
1 gullök
1 klyfta vitlök

Gör så här:
Stek kycklingen i stekpannan och krydda med passliga kryddor, lägg upp på annat tills vidare.
Skär zucchinin & paprikorna i stavar och löken i passliga bitar.
Fräs zucchini, paprikor, lök och pressad vitlök i stekpannan. När dessa blivit passligt mjuka så blandas kyckling ner. Kom ihåg att salta! Lägg på lock och lägg åt sidan.
Sallad:
Gör en sallad på t.ex. kinakål, tomat & gurka
  Sås(er):
På restaurangen serverades denna rätt med 4 såser: guacamole, taco-sås, gräddfilssås och nån ostsås.
Personligen räckte guacamolen och taco-såsen för mig. 

Guacamole:
1 avokado
1 vitlöksklyfta
1-2dl creme fraiche
citronsaft, salt, svartpeppar

Gör så här:
Skala avokadon, mosa och blanda till med resten.

Varm taco-bröderna och lägg sedan upp dessa härligheter på taco-brödet och njut!
 -Var så god att smaka himmelriket! 
 

No comments:

Post a Comment