Sockerbullar, 45-50st:
75 g smör, smält
2 ½ dl mjölk, ljummen
25 g jäst
¾ dl strösocker
2 krm salt
1 tsk mald kardemumma
1 ägg 7–8 dl vetemjöl
2 ½ dl mjölk, ljummen
25 g jäst
¾ dl strösocker
2 krm salt
1 tsk mald kardemumma
1 ägg 7–8 dl vetemjöl
+
2dl Nutella
+
smält smör och strösocker
Gör så här:
1. Blanda smör och mjölk i en bunke. Lös upp jästen
i blandningen. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och mjölet, lite i
taget. Knåda ihop allt till en smidig deg.2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Forma små runda bullar och tryck ett hål med lillfingret i dem. Klicka ner lite hasselnötsmassa i hålet. Nyp ihop hålet ordentligt och lägg bullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min.
6. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och vänd dem i en skål med strösocker. Lägg bullarna på ett galler för att svalna. Om bullarna ska frysas in så vänta med att garnera dem tills de ska serveras.
No comments:
Post a Comment