Sunday, February 15, 2015

Sockerbullar med hasselnötskräm i miniformat

Dessa sockerbullar/munkbullar testade jag från tidningen hembakat där jag finner hur goda recept som helst. Tyvärr var dessa ingen höjdare.. Alltså jag vet inte om jag hade i för lite hasselnötskräm (läs: nutella) eller om de helt enkelt skulle smaka sådär. Hur som haver, de duger som "vardagsbulla".
Sockerbullar, 45-50st:
75 g smör, smält
2 ½ dl mjölk, ljummen
25 g jäst
¾ dl strösocker
2 krm salt
1 tsk mald kardemumma
1 ägg 7–8 dl vetemjöl
 + 
2dl Nutella
smält smör och strösocker

Gör så här:
1. Blanda smör och mjölk i en bunke. Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och mjölet, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Forma små runda bullar och tryck ett hål med lillfingret i dem. Klicka ner lite hasselnötsmassa i hålet. Nyp ihop hålet ordentligt och lägg bullarna med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min.
6. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och vänd dem i en skål med strösocker. Lägg bullarna på ett galler för att svalna. Om bullarna ska frysas in så vänta med att garnera dem tills de ska serveras.
 

No comments:

Post a Comment